Over Unloop en de oprichter

Een beweging voor duurzame verandering voor mens en maatschappij

Unloop is:

Persoonlijke aandacht

Samen leren

Patronen doorbreken

Samen maken we verschil

Het is de droom om met Unloop een beweging van veranderaars in Nederland te creëren die duurzame verandering weet te realiseren in de vitale sectoren van ons land. Unloop staat voor het doorbreken van niet werkende patronen en het realiseren van doorbraken op weg naar duurzame resultaten voor mens en maatschappij.

Resultaten realiseren door het doorbreken van niet werkende patronen

Ruim 70% van de organisatieveranderingen in Nederlandse organisaties slaagt niet. In vitale sectoren zoals de zorg, het onderwijs, veiligheid en financiële instellingen heeft het ontbreken van succes grote gevolgen. Onvrede bij burgers, maatschappelijke onrust en opgebrande medewerkers. De mensen van unloop doorbreken de cirkel van niet werkende veranderingen.

Persoonlijke aandacht

In de samenwerking met klanten en partners staat voor ons persoonlijke aandacht centraal. We willen weten wie je bent als mens. Wat je drijft, wat je in het leven hebt geleerd en waar je uitdagingen zitten. We geloven dat we alleen veranderaars instaat kunnen stellen om duurzame organisatieveranderingen te realiseren als we werkelijk met elkaar verbinding maken.

Samen leren

In de samenwerking met klanten en partners staat samen leren centraal. Ondanks schat aan ervaringen hebben we niet het antwoord op alle vragen. Wij stellen veranderaars instaat om te leren en tegelijk leren wij veel van de mensen waarmee we werken. Nieuwsgierigheid naar de ander, je kwetsbaar opstellen en reflectie zijn voor ons belangrijke waarden om samen te kunnen leren.

Patronen doorbreken

Als je een ander resultaat wilt, moet je jouw veranderaanpak veranderen. Bij de begeleiding van organisaties en leiders maken we inzichtelijk wat de niet werkende en steeds repeterende patronen zijn. Met compassie voor de mensen en de situatie gaan we het conflict aan. We zijn gecommitteerd om samen duurzame resultaten neer te zetten.

Training en consultancy op het gebied van versterken veranderkundige skills en persoonlijk leiderschap

Unloop biedt trainingen en consultancy gericht op het versterken van veranderkundige skills en persoonlijk leiderschap van de sleutelfiguren in een verandering. Organisatieverandering bekijken we vanuit drie brillen: de inhoud, het proces en de dynamiek van veranderen. De 7 C’S van een succesvolle veranderaar zijn onze leidraad bij het begeleiden van teams en leiders op hun veranderreis. De 7C’s zijn:

  • Contextbewustzijn: Het vergroten van je omgevingsbewustzijn
  • Contractvaardigheid: Het leren managen van verwachtingen
  • Commitment: Het belang van veerkracht bij tegenslag
  • Compassie: Eerst begrijpen en dan om begrip vragen
  • Conflictvaardigheid: Groei gaat niet zonder pijn
  • Creatievaardigheid: Mensen doen mee omdat ze resultaat zien
  • Coalitievaardigheid: Je kunt het niet alleen

Sluit je aan bij onze beweging

Partners van Unloop zijn organisaties en mensen die dezelfde dromen, ambities en waarden delen. Zelfstandige consultants kunnen opdrachten doen via Unloop indien ze bereid zijn de masterclas te volgen. Als partners komen we minimaal één keer per maand bij elkaar om van elkaar te leren en plannen te maken. We werken samen rond publicaties, opdrachten en productontwikkeling. Om geen gedoe achteraf te krijgen maken we vooraf goede afspraken over vergoedingen en wederzijdse verwachtingen. Ons uitgangspunt daarbij is er genoeg is voor iedereen. Voor veranderaars die duurzame resultaten willen realiseren is er altijd plek. Wees welkom

Steven van den Heuvel

Over Steven van den Heuvel, de oprichter. De wereld een beetje mooier maken met training en consultancy

De wereld willen verbeteren is mij met de paplepel ingegoten. Ik kom uit een gezin van idealisten. Met je idealen kan je van alles doen. Zoals werken in de politiek, demonstreren, de hulpverlening ingaan of je laten uitzenden als zendeling. Ik had geen idee wat ik wilde worden totdat ik tijdens mijn opleiding bestuurskunde een docent had die enorm inspirerend kon vertellen over de begeleiding van managementteams. Ik besloot om consultant te worden. Een consultant die vitale organisaties in Nederland gaat helpen om betere dienstverlening te gaan leveren. Met mijn rugzak gevuld aan praktijkervaring en scholing ben ik verder getrokken. Het bedrijf Unloop is in 2021 geboren. Met Unloop leiden we veranderaars op, begeleiden we teams in verandering en vervullen we zelf interim-management rollen. Het is de droom om met Unloop een beweging van veranderaars in Nederland te realiseren die duurzame verandering weet te realiseren in de vitale sectoren van ons land. Unloop staat voor het doorbreken van niet werkende patronen en het realiseren van doorbraken op weg naar duurzame resultaten voor mens en maatschappij.

Meer weten? Neem gerust contact op

Een overzicht van klanten en partners waar onze mensen mee verbonden zijn:

Bevestig je E-mail

We hebben je een e-mail gestuurd om je inschrijving te bevestigen. Voltooi je inschrijving door op de bevestigingslink in de e-mail te klikken.